-->

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Οργανώστε τις ψηφιακές σας πηγές σε ένα φάκελο online - LiveBinders


Organize your resources in an online binder - LiveBinders
Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη δικτυακή υπηρεσία – δωρεάν – με την οποία μπορείτε να οργανώσετε όλες σας τις ψηφιακές πηγές γύρω από ένα θέμα, σε ένα δικτυακό φάκελο / ντοσιέ. Και αν έχετε πολλούς φακέλους, τους βάζετε σε ένα ψηφιακό ράφι, της δικής σας ψηφιακής βιβλιοθήκης – online.
Φτιάξτε φακέλους με εικόνες, video, ιστοσελίδες από την wikipedia ή ότι άλλο μπορείτε να συλλέξετε από το διαδίκτυο, συγκεντρωμένα και τακτοποιημένα, ώστε να μπορείτε να τα βρείτε και να τα χρησιμοποιήσετε με μεγάλη ευκολία. Εσείς ή οι μαθητές σας.

http://www.livebinders.com/welcome/video_window?video=%2Fswf%2Fwhat.swf

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

openbook.gr - Η ανοιχτή βιβλιοθήκη στο διαδίκτυο!

Πεζογραφία, Ποίηση, Παιδική Λογοτεχνία, Δοκίμια, Λευκώματα, Κλασσική Λογοτεχνία, όλα μαζί στο ίδιο μέρος....σε μια βιβλιοθήκη ψηφιακή και ΑΝΟΙΚΤΗ!



Στη διεύθυνση openbook.gr, μπορείτε να βρείτε δεκάδες λογοτεχνικά έργα με άδεια χρήσης creative commons...δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ!
Αξίζει μια επίσκεψη.

Μικρός Αναγνώστης - mikrosanagnostis.gr

Θέλετε να ξεφυλλίσετε παιδικές παιδικές ιστορίες, και ταυτόχρονα να τις ακούτε διαβασμένες από τους συγγραφείς τους ή από ηθοποιούς?
Επισκεφθείτε τις σελίδες του Μικρού Αναγνώστη και δεκάδες ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά σας πατώντας στο σύνδεσμο: Να σου πω μια ιστορία.

Επιπλέον πολλές άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις ειδικά για τους εκπαιδευτικούς!

Πατήστε στη διπλανή εικόνα για να ακούσετε πώς ο Μάνος Κοντολέων, μας αφηγείται ένα χειμωνιάτικο παραμύθι με τίτλο «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει» από τη συλλογή Έξι φίλοι και ένα δώρο, Εκδόσεις Πατάκη, 2007. Η εικονογράφηση είναι της Λίλας Καλογερή.